↑ Entrance at the ground floor.

↑ Triptych of Mark and the new added structure.

↑ Cross-sections that show the inner spaces.

↑ Details of the framework in corten steel.

MARK

Mark is a speculative project based on the reuse of abandoned buildings. From the entrance in corten, on the ground floor, it is possible to reach the roof through the sculptural form that articulates the inner volume in a new two-story structure. The design goal is based on a renewed spatiality for the interiors, considering the original insert as an infiltration: something recognizable from its support but also tied to it. Similar projects could represent decisive interventions for the high number of residual architectures still present in the historical cities.

PROJECT: Mark, infiltration building

DATE: 2012/2013